2010. november 11., csütörtök

The Kopetz Seminar

Mintegy három hete megvetette lábát Nashvilleben Hermann Kopetz, a TTP kitalálója, a TTTech (egyik) alapítója, és úgy általában a Time-Triggered architektúrák istenségeinek földi helytartója.

Hermann Kopetz az ISIS-ban

A jókedélyű úriember egyben a bécsi egyetem professzora is, aki egy régi könyvét szeretné leporolni, majd újra kiadatni. A könyv címe Real Time Systems, ennek felülvizsgálatához keresett elfogulatlan olvasóközönséget. Ezt egyszerűen letudhatta volna a könyv anyagát tartalmazó .pdf kiküldésével, majd az e-mail kapott megjegyzések és javaslatok feldolgozásával. Ennél azért ő tovább ment, tartott nekünk egy egy hetes, napi 6 órás tanfolyamot, ami elvileg egy egész szemeszternyi kurzus anyagát foglalta össze erősen sűrítve.

A papírra .pdfbe vetett szakirodalmi mű a terjengőssége miatt nekem nehezen volt követhető, ezért nívódíjat nálam nem kap. Ugyanakkor az előadás igen tanulságos volt. Választ kaptam néhány fel nem tett kérdésemre, és beigazolódott az a gyanúm, hogy a valósidejű rendszerek témakörében a dinamikus ütemezés elsősorban a papírgyárosoknak szóló feladat. A legjobban voltaképpen az állandó mosoly kísérte előadásmód tetszett, no meg, hogy egy olyan embert hallottam nyilatkozni, akinek tényleg van köze az iparhoz. Végezetül egy kép a résztvevőkről:

Nincsenek megjegyzések: