2010. szeptember 5., vasárnap

In Memoriam Robert Kereskenyi (2008-2010)

Na tessék, ránézek egy doboz fagyira a Krogerben és összeszorul a szívem. Két éve élek Nashvilleben. Azaz, mintegy két hete volt a második évfordulója az ideérkezésemnek, de ez a mai napig fel sem tűnt. Ma viszont Robi, aki közel két évig volt lakótársam, elhagyta Nashvillet.

Tihamér az eseményt az alábbi módon konferálta be a meglepetés-búcsúparti meghívójában:

Hát eljött a pillanat, a nap, na jó, a hét, amikor anyagi megfontolásoktól sohasem vezérelt barátunk, Róbert adókedvezménye lejár az Egyesült Államokban, és véletlenül éppen ugyanebben az időben hazaköltözik Nashville-ből Magyarországra (...)

A búcsúparti úgy gondolom egészen jól sikerült - mind a kettő. Akárcsak az Applebee'sben elköltött utolsó ebéd, mely után készült egy igazi emlékkönyv fotó.

Sanyi, Robi, Tamás és Tihamér

Robi, bár a banktól igazán várt értesítőjét - miszerint "az Ön bankszámlája megtelt" - soha nem kapta meg, azért remélem (és tudom) hazavitte azt, amiért jött. Hogy hazaútja kellemesebb legyen, a Deltától kapott egy elsőosztályú upgradet, Tihamértől pedig egy hatalmas gitárt.

Hiányozni fog ez az ember, no meg az a (keleti) egyszerűség és nyugodtság, amivel intézte az ügyeket.

2 megjegyzés:

Örs írta...

csakúgy upgrade?

amúgymeg hogyisvan ez az adókedvezmény pontosan?

bAtu írta...

Már vagy harmadszor mákolja be. :) A Deltánál van ezüst/platinum/lila kártyája. Ha a túristaosztályon nagy a tumultus, egész nagy valószínűséggel előre küldik a repülőn.

Két évig adómentesen dolgozott a Vanderbilten. Ez a kedvezmény csak egyetemeketn, non-profit szervezeteknél, stb. él. Ha ennél több is érdekel, szólj, és utánanézek.