2008. október 7., kedd

Predators blown away by Hurricane



Csütörtök este benéztem a Sommet Centerbe egy Nashville Predators a meccsre. Ez egy szezon előtti összecsapás volt, az ellenfél a kanadai Hurricane volt.

A tálalás

Az egyből szembetűnő volt, hogy ez az összecsapás nem csak a sportról és az összecsapásról szól. Ez volt az első kép, ami a szemem elé tárult:






Az egész aréna olyan volt, mint egy technikailag túlszerelt cirkusz. A hangrendszer valahogy a konzolos játékok hangulatát árasztotta, de lehet hogy csak a konferáló fickó hangja és a durva, mély hangok miatt. Az egész tényleg egy parádé volt, minden szünetben valami extra show: sumo hockey, capture the flag, cheerleader csajok, stb. A sör $8.50 és van all-you-can-eat popcorn+chips+etc bár.

Flickr-re tetten fel képeket. Akit érdekel, itt lehet megtekinteni őket. Külön figyelmet érdemelnek a hómunkások, akik szünetben sem pihentek passzívan:





A meccs

A műsor egy közepes minőségben* elkészített animációval kezdődött, ahol a kék ragadozó végigugrált Nashville nevezetes épületein, majd széttépte néhány ellenséges csapat egy-egy tagját. Pazar volt és szánalmas. Ezt követően jégre léptek a Predators játékosai, majd a Hurricane-é. A megsemmisítő videót ellensúlyozandó a kanadaiak gyorsan bevertek két korongot. A helyi csapat ennek következtében megzavarodhatott, mert gyorsan kapott egy harmadikat is. Miután észrevették, hogy a stratégiájuk (?) nem működik, elkezdtek microzni: hatalmas luft-ütés (beletörött az utő), verekedés. A verekedést csak a bíró nézhették közelről, akiknek eszük ágában sem volt szétválasztani a játékosokat. Nekünk a kivetítőn keresztül volt lehetőségünk követni az eseményt.

A meccs végére a Hurricane csapat elfáradhatott, mert sokkal kevésbé voltak aktívak és eredményesek, mint ahogy indítottak. A predators végül összeszedett két gólt, de ez nem volt elég a győzelemhez: 3:2-re kikaptak. Külön vicces volt, hogy a hazai és a vendég pontszerzés milyen hangeffektekkel járt.

Ez a sport a fentiektől függetlenül durvának tűnt, de tetszett. Ugyanakkor legközelebb inkább amerikai foci meccsre megyek, ott talán nem lesz olyan érzésem, mintha egy mélyhűtőbe zártak volna.

*picit jobb volt, mint A kis Vuk

4 megjegyzés:

Matyi írta...

Hú azért király lehetett :) Amcsifocimeccsre menyél el érd fela terepet készülj fel, hogy minket majd navigálhass magyarázhass :)

Ficzere írta...

a birok meg azert nem valasztjak szet a verekedoket, mert nem tehetik egeszen addig, amig az egyik jatekos a foldre nem kerul :) legalabbis en igy tudom

bAtu írta...

Vagy a játékosok meg nem unják...

Hary írta...

Carolina egyébként nem kanadai csapat :)
Matyi: NFL meccs állat, Giants-Seahawkson voltam, ha érdekel mondok ezt-azt