2009. január 20., kedd

Ups and Downs. And Downs and Downs.

Van, hogy a dolgok nem jönnek össze. Az elmúlt egy hét, és főleg a mai nap ilyen időszaknak tekinthető.
  1. A munkahelyen már egy hete mással kéne foglalkoznom, és nem az SD kártyát kéne illesztenem. Megjegyzem, fas*kivan, hogy nincs egy normális leírás az SD szabványról. Mos már megértem, hogy Peti miért készült el olyan lassan a diplomamunkával. :P
  2. A sulit illetőleg a nyakamba szakadt egy rahedli házi feladat. Mind a négy tárgyból van mit csinálni. Nekiestem az FPGA házinak, mert mondom az könnyű. Erre 20 perce keresem a Quartus II környezetben, hogy hol lehet testbenchet hozzáadni a projekthez.
  3. Picit szórakozni támad kedvem, megvillantom itthon a még Matyitól kapott fancy sakkkészletemet. Van is egy jelentkező: az új szobatársam. Nyilván erősen alábecsülöm a képességeit, főleg miután jön a "négy éve nem játszottam" szöveggel, hát jól ki is kapok a végén. Remek.
  4. Pihénnek itthon, rendbe raknám a cuccaimat. Erre itthon mi van? A múlt héten olyan hideg, hogy elfagy a hidegvíz vezeték. A szomszéd fala, majd a mi szúnegünk elkezdett beázni, végül 5 perccel miután elindítom a mosást, a gép kacsaúsztatót csinál a konyhából. A pihenés eredménye tehát: vacogás, félig kimosott ruhák és egy Kis-Balaton Nashville külvárosában.
  5. Utaznék Guatemala városba Február végén. De még mindig hezitálok. Bár nem annyira olcsó az út, de nem is igazán az ár miatt vacilálok, sokkal inkább a suli miatt. Nem tudom, mennyire fér bele az időbe. A repjegyet meg ugye még nem vettem meg. Pedig már kéne. Dönteni kéne, nem nyafogni. Nyaff.
Egyelőre a sakkon dünnyögök. Picit megalázva érzem magam. Bár, ha az egy fokkal értelmesebb énem szólalna meg, akkor valószínűleg ezt mondaná:

Vesztettem egy meccset. Nyertem egy sakkpartnert.

Ez igen bölcs dolog. Most azonban megyek aludni, hogy holnap reggel húzhassan az igát és apríthassam a házikat.

4 megjegyzés:

dawe írta...

tényleg lehúzós.

Örs írta...

Mondhatnám hogy tucc élni, de nem :)
És hol van az "up" az elejéről?

Ficzere írta...

szépen összejöttek a dolgaid, bár a sakk miatt nem aggódnék, mindig van jobb
a többi miatt viszont igen :)

bAtu írta...

Az "up" csak azért van az elején, hogy ne tűnjön olyan lehúzósnak a bejegyzés. :D

Tegnap este is kikaptam sakkban. Mentségemre legyen, a srácnak Fazekasos szobatársai voltak anno, akik rendszeresen jártak versenyre.