2008. szeptember 15., hétfő

MURI Meeting


Ma délelőtt volt egy kisebb-nagyobb megbeszélés. Jöttek rá emberek a Berkleyről, az MIT-ról, a Univesity of Memphisről és persze ott voltunk mi is (Vandy).

A téma nagyjából végig Heterogenous Sensor Networks volt. Mindenki tartott egy ~20 perces előadást arról, hogy mivel is foglalkozott az elmúlt egy évben és, hogy szerinte ez miért kapcsolódik a témához. A teljesen elméleti Aspects of Random Graphs című műtől kezdve az egészen gyakoraltias, meg is épített Automatic 3D Modeling  of Indoor and Outdoor environments alkalmazásokig elég sok mindenről volt szó. Jó részét még értettem is, bár a gráfos dolgokat továbbra se szeretem.

Hogy éhezni ne éhezzünk, volt reggeli és ebéd. Ha pedig valaki lusta volt elnézni a szemközti falig (előadóig), akkor megkapta az előadások anyagát egy adathordozón. SanDisk, 4GB. És úgy pislákol, mint a Razer egerem (csak épp narancssárgában).

Az előadókat nem sorolom fel, de egyet kiemelek: Béla Bollobást. Az Oxfordon töltött egy évet, majd átment a Cambridge-re, ahol funkcionálanalízisből doktorált. Jelenleg Memphisben és Cambridge-ben okít, továbbra is erősen elméleti dolgokat. Felesége művész: szobrász és festő.

2 megjegyzés:

Matyi írta...

Ilyen meeting lesz más vrosokban is? oston Memphis is király. Rmeélem elvisznek!!!

bAtu írta...

Az itteniek viszonylag változatos helyekre szoktak menni konferenciákra. Valamelyst ezért is döntöttem a Vandy - és nem Colorado - mellett. A munka társak ilyenkor még szoktak maradni pár napot az adott helyen. Csak, hogy jobban megismerjék a konferencia színhelyét.