2008. szeptember 1., hétfő

What's missing from the Picture?

Két fontos összetevő hiányzik a képről. Az egyik praktikus okokból nem került rá, a másik hiánya a kultúrális különbségekből fakad. Egyébként meg mihez is kellenek ezek?



Miután megvannak a válaszok, megosztok néhány infót velük kapcsolatban.

Update:

Tehát a megfejtés a jég és a szóda.

A csendélet papírzacskó nélkül

Itt Tennessee-ben nem a pohár, vagy az ital ($29/1.75l Bacardi) a drága, illetve nehezen beszerezhető, hanem a gyümölcs és a "zöldség". No meg a szóda. Ez utóbbi annyira alapvető termék otthon, hogy külön sokkoló volt, mennyire nehéz is ezt beszerezni errefelé. Még akkor is, ha erre igyekeztek felkészíteni korábban.

No country for soda, man.

Egy jó tanács, ha mégis ilyet akar valaki venni délen: ne próbálkozzon senki carbonated mineral water, vagy hasonló mesterkélt néven kérni. Az itteni neve Club Soda, és általában vagy nincs a boltokban, vagy nagyon el van rejtve.

Egy másik megoldás, ha végképp nem lehet kapni a környéken szódát, hogy az ember egyszerűen csinál magának. Ehhez csak le kell ülni a géphez, és meg kell rendelni a házi szódakészítő gépet, a.k.a. a szódásszifont. Itt egyes gyártók úgy érzik újra feltalálták a spanyolviaszt, olyan újdonságként reklámozzák. Jó, azért adtak hozzá valamit az eredeti ötlethez, de otthon mégiscsak régebb óta használjuk és még mindig kreatívabbak vagyunk.

A webes vásárlásról jut eszembe, hogy egyik oka az elterjedésének, hogy kényelmes. A másik, hogy az eladósok itt a legtöbb esetben rohadtul nem tudják mit árulnak., a termékeke meg sokszor olyan tré módon vannak kirakva, hogy az ember a Plus-ban előbb megtalálja, amit keres.

A vásárlással kapcsolatos másik (még mindig nagyon) idegesítő dolog, hogy itt soha nem az adóval terhelt árakat tűntetik fel. Sehol. Se a gyorséttermekben, se a "boltokban".

13 megjegyzés:

Bodnár Imre írta...

Háááát...esetleg ha látnám mi van a kis lapos dobozban és a papírzacskóban lehet könnyebben kitalálnám:-)

bAtu írta...

Nyilván ezért választottam a papírzacskós képet.

Bodnár Imre írta...

Igazából az is lehetne kérdés, sztünk mi van az asztalon. A poharakon és a papírzacsin kívül mást nem ismerek fel. Az a zöld bogyó mi? szőlő?

Bodnár Imre írta...

Akkor a papírzacskóban bacardi van?

bAtu írta...

Igen, a zacskóban egy .75 Bacardi van.

Bodnár Imre írta...

Ismerlek, mint a tenyeremet;-)

bAtu írta...

Még mindig nem derült ki, hogy mi hiányzik a képről.

Kupcsik írta...

jég?

bAtu írta...

That's correct, but there is still one ingredient missing.

Matyi írta...

szóda?

bAtu írta...

Ott a pont. És itt jön a poén: ezt a legnehezebb beszerezni.

Matyi írta...

Sanyika te nem figyeltél rám itthon

bAtu írta...

De figyeltem, eszembe is jutottál.

Egyébként ott csesztem el a dolgokat, hogy "carbonated mineral water" néven kérdeztem az eladókat a Walmartban. Állítólag Club Soda néven megértik és előkeresik a legeldugottabb sarokból.